Достапни линкови

Преговори за избегнување банкрот на Грција


Лидерите на Германија и на Франција се согласија со грчкиот премиер дека преговорите меѓу Грција и нејзините кредитори мора да се интензивираат за да се постигне договор за избегнување банкрот на земјата. Според Атина, страните се свесни за историската должност за зачувување на еврозоната.

XS
SM
MD
LG