Достапни линкови

Доњецк - живот во скривница


Кога почна бомбардирањето во градот Доњецк во источна Украина, кој е под контрола на сепаратистите, некои жители почнаа да се кријат во подрумите. Она што мислеа дека ќе трае кратко време, се одолговлечи цели година. Новинарот Петр Шеломовски посети една скривница во која 40 луѓе, од кои скоро половина деца, се трудат да преживеат во органичените услови што ги нуди нивниот провремен подземен дом.

XS
SM
MD
LG