Достапни линкови

Балканските превирања, второ Источно прашање за Европа


Како и големите сили во 19 и почетокот на 20 век, и ЕУ се соочува со Источно прашање. Ова го наведува Фајненшал тајмс кој вели „Политичкото и етничкото насилство што еруптираше во Македонија во минатиот викенд е најнов симптом на длабоко вкоренатите нарушувања во југоисточна Европа“.

XS
SM
MD
LG