Достапни линкови

Балкан: верски радикализам, фанатизам и странски војни


Радикализмот, особено верскиот, се повеќе се шири на Балканот. Главно, според експертите, тој е поттикнуван од надвор. Лекот тие го гледаат во обврската на државите да создадат вистинско граѓанско општество во кое ниту еден поединец нема да се чувствува како странец во сопствената земја.

XS
SM
MD
LG