Достапни линкови

Стотина културни работници на протест пред ресорното министерство


Околу стотина културни работници одржаа протест пред Министерството за култура во Скопје, кој беше одрганизиран од страна на Синдикатот за култура на Република Македонија. Тие бараат измени во законот за кој велат дека минатата година бил донесен без нивно знаење.

XS
SM
MD
LG