Достапни линкови

Студентите прогласија автономна зона


Студентите на Филолошкиот и на Филозофскиот факултет во Скопје прогласија автономна зона. Тие побараа изгласување нов закон за високото образование во чија подготовка ќе бидат вклучени сите страни. Претходно го блокираа влезот на двата факултети, а на крајот Студентскиот пленум ги повика сите студенти да влезат во просториите и да ги окупираат. На платото пред УКИМ имаше собрано неколку стотици студенти.

XS
SM
MD
LG