Достапни линкови

Договорено повлекување на тешкото оружје од Украина


На четиричасовните разговори во Берлин меѓу шефовите на дипломатиите од таканаречената кризна група што ја сочинуваат Германија, Франција, Русија и Украина било договорено тешкото оружје да биде повлечено на 15 километри од линијата на раздвојување.

XS
SM
MD
LG