Достапни линкови

Студентски протест 10.12.2014

Претставници на студентите ѝ предадоа на владата писмо со своите барања, по што студентскиот марш во Скопје заврши. Неколкуте илјади студенти што излегоа на протестот против воведувањето државен испит мирно се разотидоа. Тие извикува „не за екстерното“, „екстерно за владата“, „Притисокот нè прави посилни“. На денешниот протест излегоа повеќе студенти отколку на претходниот марш на 17 ноември. Над владата можеа да се забележат и дронови кои го следат настанот.

Категории

XS
SM
MD
LG