Достапни линкови

Што содржи договорот меѓу САД и Авганистан?


По долго време Кабул и Вашингтон конечно го потпишаа Билатералниот безбедносен договор со кој околу 10 илјади американски војници ќе можат да останат во Авганистан и откако меѓународната борбена мисија го завршува мандатот на 31 декември годинава. Еве неколку клучни точки од договорот.

XS
SM
MD
LG