Достапни линкови

Украина-Парламентот ги прифати номинациите на Порошенко


Украинскиот претседател Петро Порошенко
Украинскиот претседател Петро Порошенко ја доби поддршката од Парламентот за номинациите за неколку клучни позиции во неговиот нов тим. Парламентот ги одобри номинациите за министер за надворешни работи, шеф на централна банка и главниот обвинител, при што секој од кандидатите добија повеќе од дветретини од гласовите. Павло Кимин ќе биде нов министер за надворешни работи, Валерија Хонтарева нов шеф на централната банка, а Виталиј Јарема главен обвинител.
XS
SM
MD
LG