Достапни линкови

Загрижувачка корупцијата во државната администрација во Грција


Грција и натаму претставува поле за корупција без никаква контрола, а изјавите на владините претставници за откриени 7.000 корумпирани државни службеници се покажаа сако како Пи-Ар сензационалистички бомби, наведува грчкиот весник „Елефтеротипија“, во текстот под наслов „Корупцијата останува, ...владите паѓаат“.
Весникот пренесува изјава на главниот грчки инспектор на државната администрација Леандрос Ракиндзис, кој наведува дека во Грција досега реално заради корупција од државните структури се отстранети околу 200 лица, а во постапка има предмети за уште 500.
XS
SM
MD
LG