Достапни линкови

Интервју со Уранија Пировска


Со извршниот директор на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска, разговаравме за состојбата со човековите права во Македонија. Дали во земјава има политички затвореници и се користи ли притворот како казнена мерка и заплашување. Пресудата за новинарот Томислав Кежаровски и протестите за негова поддршка, како и дали има механизми за заштита на првата на граѓаните?

XS
SM
MD
LG