Достапни линкови

Камчев - Русија ништо не дава за џабе


Преку инвестициите во енергетиката Русија го проширува своето влијание на Балканот, но Македонија е премногу мала земја за да биде во фокусот на интересот на Москва, вели рускиот новинар и публицист Борис Камчев во разговор за Радио Слободна Европа. Последните години, авторот живее и патува на релацијата Скопје-Санкт Петербург-Вашингтон. Тој вчера во Скопје ја промовира неговата книга „Русија на Путин: Записи од опачината на светот“ во која се осврнува на подемот и начинот на владеење на рускиот претседател.

Категории

XS
SM
MD
LG