Достапни линкови

ММФ: Владата цврсто да ги контролира јавните претпријатија


Македонската економија закрепнува,оцени ММФ по редовната десетдневна мисија во Македонија. Фондот препорачува завршување на циклусот за олабавување на монетарната политика како и спроведување на планираното намалување на фискалниот дефицит, почнувајки со буџетот за 2014 година.

XS
SM
MD
LG