Достапни линкови

Несигурноста околу Сирија ги погоди акциите на светските берзи


Зголемената можност за западна воена акција против сириската влада ги погоди акциите на светските берзи, истовремено зголемувајки ја побарувачката за безбедните валути како јапонскиот јен, швајцарскиот франк и златото.
Загуби при отворањето денеска се регистрирани на берзите на Вол Стрит и Дау Џонс.
Нервозата на пазарите и тензиите околу Сирија ќе влијаат и натаму, изјави Марк Чандлер шеф на оделот за валутна стратегија на Браун Брадерс Хариман во Њујорк.
XS
SM
MD
LG