Достапни линкови

Гласот на земјотресот - сеќавања 50 години подоцна


По повод одбележувањето на 50 - годишнината од скопскиот земјотрес, француската уметничка Léa Promaja, организираше изложба со наслов „Гласот на земјотресот“. Изложбата претставува аудио документарец, кој ја истражува состојбата на колективна меморија на граѓаните од различни генерации од денешно Скопје.

XS
SM
MD
LG