Достапни линкови

Архитектите му подарија споменик на градот Скопје


За 50 годишнината од скопскиот земјотрес архитектите Сергеј Никољски и Милан Мијалковиќ изработија бетонски споменик во форма на шатор. Шаторот како објект е подарок во знак на заедништво и единство. Тој го симболизира животот на Скопјани кои по земјотресот во шатори ги поминуваа ноќите додека се градеше новото Скопје.

XS
SM
MD
LG