Достапни линкови

Филип Рикер во посета на Македонија


Со средба со македонскиот претседател Ѓорге Иванов и претседателот на Владата Никола Груевски помошникот на американскиот заменик државен секретар Филип Рикер ја продолжи посетата на Македонија.. Од Американската амбасада во Скопје велат дека цел на посетата на Рикер е утрешната конференција на министрите за надворешни работи од Јадранската група, чиј претседавач годинава е Македонија, а се одржува под покровителство на Соединетите Држави.

XS
SM
MD
LG