Достапни линкови

Борба за работнички права во услови на огромна невработеност


Колку е можна вистинска борба за работнички права во услови на невработеност од над 30 отсто и кога, според истражувањата на невладините организации, на прво вработување се чека во просек од 7 до 9 години, со што невработените се доведени во ситуација „дај што ќе дадеш само да се вработам“. Одговараат Димитар Апасиев од Движењето за социјална правда Ленка и Здравко Савески од Левичарското движење Солидарност.

XS
SM
MD
LG