Достапни линкови

Скопје 2014 - Генетски Инженеринг


Од каде потребата за нови барокни фасади на старите модерни згради? Кој ја одредува естетиката? Колку чини шминкањето на ликот на Скопје? Предраг Петровиќ разговара со архитекти, урбанисти, професори и портпароли на приватни компании кои учествуваат во проектот Скопје 2014. Во рамките на проектот „СК Ретровизор", се истражува отчетноста и транспарентноста на локалните власти во однос на јавните простори, пари и политики. Прилогот е дел од проектот - 10 независни истражувачки стории за капиталните проекти во Скопје.

Ваше мислење

Покажи ги коментарите

XS
SM
MD
LG