Достапни линкови

Сеќавање на егзодусот на македонските евреи


На 11 март, 1943 година бугарските фашисти депортираа 98 проценти од македонската еврејска популација. Повеќе од 7 000 лица беа испратени во концентрацискиот камп Чублинка

Категории

XS
SM
MD
LG