Достапни линкови

Граматниковски - Комерцијализација на медицината


Не се противиме на моделот на плаќање по учинок, но не е земен предвид кавлитетот на услугата, истакнува Никола Граматниковски, кардио-хирург и член на штрајкувачкиот одбор на лекарите. Овој модел во Македонија се применува насила, но не функционира. Не може да заживее модел со кој се случува комерцијализација на медицината, истакнува Граматниковски.

XS
SM
MD
LG