Достапни линкови

ММФ-Светската економија останува слаба


headquarters in Washington, 03Jul2012
ММФ соопшти дека Светската Економија останува слаба и дека се очекува слаб раст наредната година. Во својот нов извештај ММФ прогнозира дека растот во голбалната економија ќе изнесуваат 3,3 проценти што е помалку од јули кога изнесувал 3,5 проценти .Во извештајот се наведува дека водечките пазари како Кина, Индија, Русија и Бразил исто така ќе имаат понизок раст.
XS
SM
MD
LG