Достапни линкови

Големи загуби на Ер Франс - КЛМ


Авио компанијата Ер Франс-КЛМ соопшти дека за 2011 година има нето загуба од 809 милијарди евра.
Француско-холандската авиокомпанија објасни дека ја зголемиле цената за 4,5 проценти, но дека тоа не било доволно за да се надомести високата цена на авионското гориво.
Во јануари, компанијата објави план за обнова во кој се вклучени мерки како замрзнување на платите, намалување на флотата и подобрување на продуктивноста.
XS
SM
MD
LG