Достапни линкови

Здравко Савески


Безобразно е еден месец од намалувањето на правата на рабониците кои остануваат технолошки вишок, да се бара зголемување на функционерските плати. На тој начин се поништува вредноста на самиот Устав, кој ја дефинира државата како социјална, вели Здравко Савески, професор, активист за работнички права о автор на неколку трудови за правата на работниците, во интервју за Радио Слободна Европа.

XS
SM
MD
LG