Достапни линкови

Дрвениот мост на Црн Дрим замина во историјата


Струга
Дрвениот мост на реката Црн Дрим во Струга, замина во историјата. Денеска заврши демонтирањето на повеќе од 60 години стариот мост . На крајот на летото на местото од стариот мост ќе започне изградбата на нов, кој според изгледот ќе се разликува од стариот. Ќе биде рамен, а покрај пешаци, преку мостот ќе можат да поминуваат и возила со приоритет, како брза помош, полиција и против пожарна служба. Изградбата на новиот мост на Црн Дрим општина Струга ќе ја чини 150 илјади евра
XS
SM
MD
LG