Достапни линкови

Обединетите нации ја продолжија својата мисија во Авганистан


Советот за безбедност на Обединетите нации денеска го обнови мандатот на својата мисија во Авганистан за уште една година. Мисијата на светската организација е продолжен за една година до 23 Март 2012-та. Во операцијата се вклучени 1,500 лица од кои 80 проценти се Авганистанци. Нивна цел е подршка на Авганистанската влада при работата во клучни области како реконструкција, развој и борба против трговијата со дрога.
XS
SM
MD
LG