Достапни линкови

Меморијален центар на холокаустот на Евреите


Свечено отворање на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во Скопје. Меморијалниот центар е изграден во некогашното Еврејско маало во Скопје. Тој ќе биде четвртиот во светот посветен на жртвите на холокаустот - по „Јад Вашем“ во Ерусалим, Меморијалниот музеј во Вашингтон и Еврејскиот музеј во Берлин.

XS
SM
MD
LG