Достапни линкови

Бритиш Петролеум и Роснефт во енергетска мисија на Артикот


Игор Сечин и Тони Хауард
Бритиш Петролеум и рускиот државен Роснефт потпишаа договор за размена на акции како дел од заедничката мисија за истражување на енергетските ресурси на Артикот.
Роснефт ке добие 5 насто од акциите на Бритиш Петролеум, а британската компанија 9,5 насто од Роснефт.
Компаниите ке го истражуваат рускиот артички брег. Рускиот заменик премиер Игор Сечин изјави дека договорот значи дека Русија се вбројува во светските енергетски сили.
XS
SM
MD
LG