Достапни линкови

ЕБУ загрижена од новиот закон за медиуми во Унгарија


Европската Радио-Дифузна Унија (EBU) упати писмо со загриженост од унгарскиот премиер Виктор Орбан поради новиот контроверзен закон за медиуми. ЕБУ оценува дека се доведува во прашање независноста на медиумите во Унгарија и можноста од објавување на различни мислења преку медиумите.
XS
SM
MD
LG