Достапни линкови

Повторно гласање во Косово во пет општини


Броење на гласови на претходните избори во Косово
Во Косово денеска се одржува повторно гласање во пет општини, поради нерегуларностите на парламентарните избори на 12 декември во минатата година. Централната изборна комисија соопшти дека сите планирани гласачки места се отворени од седум часот.
Гласањето целосно се повторува во три општини, а во другите две тоа ќе се повтори само на некои изборни места. Околу 2000 луѓе ќе го набљудуваат изборот, меѓу кои и 100 од ЕУ.
XS
SM
MD
LG