Достапни линкови

Франција и Германија посветени на спас на еврото


Француската влада соопшти дека 85 - те милиони помош за Ирска од ЕУ и ММФ ќе бидат ефективни во убедувањето на финансиските пазари за стабилноста на еврото.
Франзија и Германија, според официјален Париз, се цврсто определени да го спасат еврото и нема да дозволат заедничата европска валута да биде заложник на пазарите.
Во меѓувреме постои загриженост дека и во други држави, кои го користат еврото, како Португалија па и Шпанија е можна криза.
XS
SM
MD
LG