Достапни линкови

Јапонскиот извоз порасна за 14 проценти


Јапонија соопшти дека стапката на извоз е зголемена за 14,4 отсто во септември во споредба со минатата година. Ова е 10 пат по ред, меселен пораст на јаппонскиот извоз, но најмал во однос на другите месеци годинава. Јапонската економија се забави во изминатиов период поради високата валута на јенот,што ја први помалку конкуретна на странските пазари и помалку профитабилен за производителите.
XS
SM
MD
LG