Достапни линкови

Невработеноста во евро-зоната иста, 10.1%


Невработеноста во земјите од евро-зоната, во август останала непроменета и изнесува 10,1 насто и покрај економското опоравување, покажуваат најновите податоци од Еуростат. Во 16-те земји од евро-зоната, вкупно се невработени близу 16 милиони луѓе, со тоа што стапката на невработеност во Австрија е најмала – 4,3 насто, а најголема е во Шпанија – 20,5 насто. Овие податоци покажуваат дека економскиот раст и во вториот квартал од годинава имал многу мало влијание врз пазарот на трудот во земјите од евро-зоната.
XS
SM
MD
LG