Достапни линкови

Франција не се откажува од продажбата на воени бродови на Русија


Францускиот министер за одбрана Херв Морин, во Обединетите Нации во Њујорк изјави дека евентуалната продажба на француски веони бродови и носачи на хеликоптери на Русија, не е закана за соседните земји, додавајки дека Русија не е она што беше Советскиот Сојуз. Морин нагласи дека Франција смета оти е важно да се има дијалог со Русија, вклучувајки и за воени и безбедносни прашања. Но, според некои НАТО сојузници, такви воени договори со Русија можат да ја поткопаат безбедноста на Грузија и на некои други соседни земји.
XS
SM
MD
LG