Достапни линкови

Соработка меѓу Турција, Хрватска и БиХ


Министрите за надворешни работи на Турција, Хрватска и БиХ оценија дека тристраната соработка на нивните земји е од стратегиско значење за регионот на Југоисточна Европа. Ахмет Давутоглу, Гордан Јандроковиќ и Свен Алкалај вчера во Истанбул во рамките на состанокот од Процесот за соработка во Југоисточна Европа имаа средба на која беше прифатено да биде создадена работна група која ќе предлага и проценува заеднички проекти.
XS
SM
MD
LG