Достапни линкови

Слаб одзив на референдумот во Словенија


На референдумот во Словенија за арбитражниот договор за границата со Хрватска, до 11 часот, гласале 15, 25 проценти од гласачите. Право на глас имаат околу 1, 7 милиони гласачи. Малиот одзив на гласачите се толкува како презаситеност на гласачите од избори и гласања, но и на доброто време кое луѓето го користат за прошетки. Конечните резултати од гласањето се очекуваат на 14 јуни
XS
SM
MD
LG