Достапни линкови

Облакот со вулканска пепел од Исланд над Атлантикот


Облакот со пепел од вулканот на Исланд предизвикува промени на трасите на летање преку Атлантскиот Океан со што некои летови траат дури за два часа подолго. Надлежните органи соопштија дека вулканскиот облак не претставува итна опасност за да дојде до прекин на трансатлантските летови. Вулканот на Исланд не покажува знаци на смирување на активноста.
XS
SM
MD
LG