Достапни линкови

Турско - српско - босански самит во Истамбул


Претседателите на Турција Абдула Ѓул, на Србија Борис Тадиќ и на Босна и Херцеговина Харис Силајџиќ денеска во Истамбул ќе разговараат за зацврстување на мирот и стабилноста во регионот. Шефот на турската дипломатија Ахмет Давитоглу, денешниот состанок го најави како важен чекор за Балканот. Од Октомври 2009 се одржани 5 трилатерални средби на ново на шефови на дипломатии.
XS
SM
MD
LG