Достапни линкови

Муратовски судски ќе ја оспори постапката за негова смена


Досегашниот лидер на Сојузот на синдикатите на Македонија Ванчо Муратовски денеска на прес-конференција најави дека по судски пат ќе ја оспори постапката за негова смена и назначувањето на Живко Митревски за в.д претседател. „Јас сум легитимниот претседател на ССМ избран од работниците, а не од власта“ рече Муратовски и најави кривични пријави поради, како што рече, нелегитимноста на целата постапка. Тој на следниот редовен конгрес на ССМ не планира да се кандидира за претседател на организацијата.
XS
SM
MD
LG