Достапни линкови

Време е балканските лидери да ги отфрлат разликите


Хрватскиот претседател Иво Јосиповиќ вчера во Словенија изјави дека е време лидерите на бившите југословенски држави да ги отстранат разликите кои ги оптоваруваат нивните односи по распаѓањето на федерацијата. Според Јосиповиќ, сегашните лидери во регионот немаат право на следната генерација да и остават нерешени проблеми. До неговата посета на Словенија доаѓа на само една недела пред самитот меѓу Европската унија и Балканот кој има за цел забрзување на европската интеграција на сите држави во регионот.
XS
SM
MD
LG