Достапни линкови

Блокада на железничкиот сообраќај поради штрајк во Грција


Во Грција денеска почнува 24-часовен генерален штрајк. Поради штрајкот железничкиот сообраќај кон и од Грција е блокиран. „Македонски железници“ информираат дека меѓународните патнички возови денеска ќе сообраќаат само до Гевгелија, без обезбеден трансфер за патниците до Солун, освен за патниците на меѓународниот воз 337, за кои ќе биде организиран превоз до Солун.
XS
SM
MD
LG