Достапни линкови

Преговори на лидерите на двете заедници во Кипар


Во Никозија денеска започнаа преговорите меѓу лидерите на двете заедници во Кипар за обединување на островот. Тие се состанаа во резиденцијата на специјалниот советник на генералниот секретар на ОН за Кипар, Таје Брук Зерихун. Разговорите меѓу кипарскиот пртседател Димитрис Христофиас и лидерот на кипарските Турци, Мехмет Али Талат ќе се водат во две етапи. Првата од денеска до 13 јануари, а другата ќе се одржи од 25 до 27 јануари.

XS
SM
MD
LG