Достапни линкови

Македонија на 71 место во светот по корупција


„Транспаренс интернешнл“ ја рангира Македонија на 71 место според индексот на перцепција на корупцијата. Земјата местото го дели со Бугарија, Грција и Романија. А од регионот подобро рангирани од Македонија се Црна Гора, Хрватска и Турција. Истражувањето за перцепцијата на корупцијата е спроведено во 180 земји.Најмалку корупција има во Нов Зеланд, Данска, Сингапур и Шведска, а најмногу во Ирак, Судан, Мајнмар и Авганистан.
XS
SM
MD
LG