Достапни линкови

Укинат рускиот јазик во Таџикистан


Претседателот на Таџикистан, Емомали Рамон го потпиша законот со кој се укинува употребата на рускиот јазик како официјален јазик во руското законодавство. Законот, кој беше усвоен од парламентот минатата недела, значи дека комуникацијата со државните институции и помеѓу нив,може да се врши само на таџикистански, а официјалните печати и докуменети ќе престанат да бидат двојазични

XS
SM
MD
LG