Достапни линкови

СБ го кредитира банкарскиот систем на Украина


Светската банка соопшти дека и одобри на Украина 400 милиони долари кредит за развој на банкарскиот сектор во таа земја. Ова е првиот дел од кредитот од 750 милиони долари за стабилизирање на укаринскиот финансиски систем што целосно треба да биде исплатен во текот на идната година.
XS
SM
MD
LG