Достапни линкови

Стоковната размена со странство намален за 37 отсто


Обемот на стоковната размена на Македонија со странство, во периодот јануари-јули годинава е за 37,4 отсто помал, во споредба со овој период од минатата година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Трговскиот дефицит е повеќе од 1, 3 милијарди долари.
Македонија најмногу извeзувала производите од железо и челик, облека, фероникелот и нафтени деривати.
XS
SM
MD
LG