Достапни линкови

ЕУ со нова имиграциона политика


Европската Унија ке предложи нова имиграциона политика до крајот на Октомври. Ова во Римини на прес конференција со италијанскиот министер за надворешни работи Франко Фратини, го изјави шведскиот министер за надворешни работи Карл Билд чија земја е преседавач со Унијата. Фратини по повод откривањето на 73 емигранти од Еритреја изјави дека овие луѓе кои дошле во Италија се европски проблем кој мора да биде заеднички решен.
XS
SM
MD
LG