Достапни линкови

Самит на Г8: Заложба за намалување на емисиите на карбон диоксид


Лидерите на осумте економски најразвиени земји се заложија за преполовување на емисиите на карбон диоксид. Лидерите од Г8 се согласија да започнат „глобална иницијатива за намалување на педесет отсто од глобалните емисии на карбон диоксид до 2050 година“.
XS
SM
MD
LG