Достапни линкови

Манифестација во Скопје за правото на различно мислење


На плоштадот Македонија во Скопје се одржува манифестација покрената од повеќе невладини организации, насловена Плоштад Слобода. Целта на акцијата, според организаторите, е зачувувањето на правото на различно мислење, на слободен протест и собир. Оваа манифестација е поттикната од случувањата на 28-ми март годинава кога на плоштадот дојде до конфликт меѓу оние што протестираа против изградбата на црква на тоа место и оние што ја подржуваат таквата идеја.
XS
SM
MD
LG